12 червени чушки
400 г сирене
4 филийки хляб
4 стръка мащерка
2 яйца
1 домат
сол и черен пипер на вкус
прясно мляко за накисване
брашно за овалване
олио за пържене
Една лесна мързелива, но ефектна рецепта:
Чушките се изпичат, задушават се в съд с капак и се обелват.
Хлябът се накисва в млякото за 15 минути.
Сиренето се натрошава, доматите се нарязват на кубчета, мащерката се наситнява.
Хлябът се отцежда и се смесва със натрошеното сирене, яйцата, доматите и мащерката. Плънката се овкусява със сол и черен пипер.
С тази смес се пълнят чушките.
Овалват се в брашното и се пържат в олио до златисто.
Поднасят се по желание с наситнен магданоз.
Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>
Прочетете още:
- Защо точно чушки
- История за чушки, пиперки и родни капии
- Печени чушки с извара
- Панирани чушки с доматен сос
- Пълнени чушки с боб