Провансалски хляб

Със сушени домати, аншоа и бекон

0 от общо 0 гласа
Необходими продукти

500 г брашно

10 г прясна мая

3 с.л. зехтин екстра върджин

0.5 ч.л. сол

1 ч.л. сушени провансалски подправки

150 г черни и зелени маслини

50 г мариновани сушени домати

100 г бекон

3 филенца аншоа

щипка захар

брашно за поръсване

Начин на приготвяне:

 Залейте маята с 50 мл топла вода. Добавете захарта, поръсете с щипка брашно и оставете да шупне. Смесете брашното със солта и провансалската подправка.

Добавете накълцаните сушени домати, аншоата, обезкостените маслини, бекона и зехтина. Налейте шупналата мая и около 120 мл топла вода. 

Замесете меко тесто, сложете го в купа, покрийте с фолио и оставете да втаса.

Втасалото тесто разделете на две части и оформете хлябове във формата на листо. 

В средата направете разрез с нож по дължина, без да стигате до краищата. От двете страни направете малки разрези с нож. Оставете тестото да почине за 30 минути.

Загрейте фурната на 200 градуса с вентилатор. Намажете със зехтин двата хляба и ги изпечете за около 15 минути.

Други рецепти:

Царевичен хляб с маслини за закуска
Как да омесим хляб у дома
Как да съхраняваме хляб
Да си направим хляб със семена
Три индийски хляба от едно тесто

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти