600 г пилешко бонфиле
600 г пасирани домати (от бутилка)
50 г сирене „Пармезан“
80 мл зехтин
3 скилидки чесън
1 глава лук
1/2 връзка босилек
1/2 ч. л. захар
сол и черен пипер на вкус
брашно за овалване
Начин на приготвяне:
Пилешките бонфилета се овкусяват със сол и черен пипер и се овалват в брашно.
Пържат се на няколко пъти в половината от зехтина до полуготовност.
Лукът и чесънът за соса се накълцват и се запържват в останалия зехтин. Наливат се доматите.
Подправя се със сол, черен пипер и захар. Прибавя се и половината от накълцания босилек. Сосът се вари 15–20 минути.
Запържените пилешки бонфилета се подреждат в тава, заливат се със соса, разбърква се.
Поръсват се обилно с настърган пармезан и се пекат 10–12 минути в загрята на 220 градуса фурна, с вентилатор.
Ястието се поднася с останалия босилек.
Други рецепти:
Заситете глада с хрупкаво пиле и салата
Картофени палачинки с пилешко месо
Пилешко с четири сирена
Лека салата с пилешко месо
Апетитни маринати за пилешко месо
Как да сготвим най-вкусното пилешко