Пилешко с доматен сос на фурна

Вкусно, лесно и бързо основно

2.57 от общо 7 гласа
40 мин.
Необходими продукти

600 г пилешко бонфиле
600 г пасирани домати (от бутилка)
50 г сирене „Пармезан“
80 мл зехтин
3 скилидки чесън
1 глава лук
1/2 връзка босилек
1/2 ч. л. захар
сол и черен пипер на вкус
брашно за овалване

Начин на приготвяне:

Пилешките бонфилета се овкусяват със сол и черен пипер и се овалват в брашно. 

Пържат се на няколко пъти в половината от зехтина до полуготовност. 

Лукът и чесънът за соса се накълцват и се запържват в останалия зехтин. Наливат се доматите. 

Подправя се със сол, черен пипер и захар. Прибавя се и половината от накълцания босилек. Сосът се вари 15–20 минути. 

Запържените пилешки бонфилета се подреждат в тава, заливат се със соса, разбърква се. 

Поръсват се обилно с настърган пармезан и се пекат 10–12 минути в загрята на 220 градуса фурна, с вентилатор. 

Ястието се поднася с останалия босилек.

Други рецепти:

Заситете глада с хрупкаво пиле и салата
Картофени палачинки с пилешко месо
Пилешко с четири сирена
Лека салата с пилешко месо
Апетитни маринати за пилешко месо
Как да сготвим най-вкусното пилешко

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти