Пилешко с бяло вино и лимон

Вкусно и свежо

0 от общо 0 гласа

Необходими продукти:

800 г пилешки пържоли от бут
30 г каперси
300 мл пилешки бульон
300 мл бяло вино
4 скилидки чесън
1 малка глава лук
1 лимон
5 стръка мащерка
2 с. л. зехтин
сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Обелете чесъна и го смесете с нарязания лук.

Овкусеното със сол и черен пипер месо се запържва от едната страна в зехтин.

Обръща се и се добавят лукът и чесънът.

Щом пържолите и зеленчуците се запържат, се налива виното.

Когато алкохолът се изпари, се прибавят бульонът, каперсите и стръковете мащерка.

Върху месото се подрежда нарязаният на шайби лимон.

Похлупва се и се пече 40 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор.  

Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>

Други рецепти:

Картофени палачинки с пилешко месо
Пилешко с четири сирена
Лека салата с пилешко месо
Апетитни маринати за пилешко месо
Мусака с пилешко и спагети
Как да сготвим най-вкусното пилешко

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти