Пилешко по гръцки

Домашно и много апетитно основно

0 от общо 0 гласа
60 мин.
Необходими продукти

600 г пилешки пържоли от бут (без кожа)
500 г паста „Орзо“
200 г маслини „Каламата“
200 г краве сирене
50 мл зехтин
3 скилидки чесън
2 зелени чушки
1 връзка пресен риган
2 с. л. балсамов оцет
1 с. л. пушен пипер
за доматите:
400 г чери домати
100 мл зехтин
4 скилидки чесън
1 ч. л. сухо чили
сол на вкус 

Днес ви предлагаме да приготвите един от кулинарните специалитети на домашната гръцката кухня.  

Начин на приготвяне:

Зехтинът за доматите се сипва в малка касерола и се загрява около 5 минути на слаб огън, заедно с нарязания на филийки чесън и чилито. След това се охлажда. 

Доматите се разполовяват и се овкусяват с малко от пикантния зехтин и сол.

Пилешкото се нарязва на кубчета и се запържва много добре в 30 мл зехтин, заедно с наситнения чесън. Подправя се със сол и черен пипер на вкус. 

Налива се балсамовият оцет и се овкусява с наситнения риган и пушения пипер. Разбърква се и всичко се изважда от съда. 

В същия съд се налива останалият зехтин и се запържват чушките, нарязани на жулиен. 

Добавя се пастата и се наливат около 900 мл вода. Готви се, докато течността се абсорбира. От време на време се разбърква. 

Месото се връща обратно в съда, добавят се маслините и се разбърква. 

Други рецепти:

Сервира се с доматите и с натрошеното сирене. 

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Edna пита

Кой е любимият ви герой от "Приятели"?

Оферти