Пилешки шишчета с ананас

Пъстри и изкусителни

1 от общо 2 гласа
60 мин.
Необходими продукти

800 г пилешко филе
30 г корен джиджифил
3 червени чушки
2 връзки пресен лук (бялата част)
2 скилидки чесън
1 ананас
1/2 лайм
40 мл тъмно сусамово олио
40 мл светъл соев сос
2 с. л. мед
1 ч. л. сос „Шрирача“
сол и черен пипер на вкус
печен сусам за поръсване

Начин на приготвяне:

Чесънът се стрива на паста, джинджифилът се обелва и се настъргва на ситно ренде. Смесват се със сусамово олио, сока от лайм, меда, соса „Шрирача“, соевия сос, сол и черен пипер на вкус.

Пилешкото месо се реже на парчета като за шиш и се залива с маринатата. Оставя се в хладилник за 3 часа, да се маринова добре. 

Чушките се режат на кубчета с големината на кубчетата месо. 

Ананасът се бели, почиства се от сърцевината и също се реже на кубчета, а пресният лук – на парчета с дължина около 4 см. 

Пилешкото, ананасът, чушката и лукът се нанизват на шишове, като се редуват. 

Пекат се на загрята плоча, по желание намазана с олио. Месото трябва да се карамелизира отвън, а отвътре да остане сочно. 

Поднасят се, поръсени с печен сусам и по желание с лют сос „Шрирача“.

Други рецепти:

Заситете глада с хрупкаво пиле и салата
Картофени палачинки с пилешко месо
Пилешко с четири сирена
Лека салата с пилешко месо
Апетитни маринати за пилешко месо
Как да сготвим най-вкусното пилешко

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти