Пилешки бутчета с леща

С аромат на мащерка

3 от общо 4 гласа
120 мин.
Необходими продукти

800 г горни пилешки бутчета
200 г сурово пушен бекон
150 г леща
400 мл пилешки бульон
250 мл бяло вино
3 скилидки чесън
2 моркова
1 глава лук
6 клонки мащерка
1–2 дафинови листа
2 с. л. заквасена сметана
1 с. л. горчица
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:

Пилешкото се поръсва със сол и черен пипер и се готви до златисто в загрят съд, изважда се от съда. 

На негово място в отделилата се мазнина се запържват – лук, моркови и чесън, нарязани на дребни кубчета, а когато поомекнат се слагат и нарязаният на ивички бекон. 

Наливат се виното и бульонът, и ако е нужно – малко вода, около 200 мл. 

Следват горчицата, дафиновият лист и клонките мащерка. Връщат се бутчетата, сипва се лещата и се готви 30–40 минути на слаб огън, под капак. Овкусява се със сол и черен пипер. 

Пилешкото се изважда от съда, а лещата се смесва със сметаната. Пилето се поднася върху канапе от леща.

Други рецепти:

Заситете глада с хрупкаво пиле и салата
Картофени палачинки с пилешко месо
Пилешко с четири сирена
Лека салата с пилешко месо
Апетитни маринати за пилешко месо
Как да сготвим най-вкусното пилешко

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Edna пита

Кой е любимият ви герой от "Приятели"?

Оферти