Пиле под тухла

С гарнитура

3 от общо 5 гласа
Необходими продукти

4 пилешки бутчета

1 връзка кейл  

300 г картофи

1 глава чесън

зехтин

сол и черен пипер

1 с.л. пушен червен пипер

4 стръка розмарин

1 стрък градински чай

Начин на приготвяне:

Обелете и измийте картофите. Нарежети ги на кубчета и ги сложете в тенджера с подсолена вода. Варете 10 минути. Отстранете стъблата на кейла и пуснете листата при картофите за 7-8 минути. Прецедете сварените картофи и листата кейл.

Отстранете мазните части от пилешките бутчета и ги обезкостете. От вътрешната част на месото направете плитки разрези. Поставете в тавичка и поръсете със сол, черен пипер, пушен червен пипер, зехтин и нарязани листа салвия и розмарин. Втрийте добре подправките в месото.

В тиган загрейте 3-4 с.л. зехтин. Разрежете главата чесън на две и ароматизирайте с нея зехтина, след това я извадете. Сотирайте картофите и листата кейл за кратко. Овкусете със сол.

 Опаковайте тухлата в лист алуминиево фолио. Поставете 2 пилешки бутчета в добре загрят грил-тиган, с кожата надолу. Поставете тухлата върху тях. Щом кожата се запече до хрупкавост, обърнете месото и отново притиснете с тухлата. Отстрани в тигана добавете малки главички лук и чери доматчета, за да се запекат. 

Нарежете месото на ивици и поднесете с гарнитура от сотирани кейл и картофи и запечени лук и чери доматчета. Поръсете с малко зехтин.

Други рецепти:

Вкусен лучник с пиле
Пиле в патладжан на шиш
Пиле къри
Пиле с домати и маслини

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти