Пастиции с грах и свинско

Вдъхновение от Малта и Ливан

0 от общо 0 гласа
420 мин.
Необходими продукти

1 кг свинска плешка без кост

150 г замразен грах

1/4 ч.ч. сушена мента

100 г запечени филирани бадеми

 

За пикантната паста:

10 скилидки чесън

3 звездички анасон

2 пръчки канела

1 ч.ч. соев сос

1/4 ч.ч. рибен сос

1/4 ч.ч. кафява захар

2 с.л. бахарат (смес от 7 ливански подправки)

1 с.л. нарязан карамфил

 

За тестото:

1 кг брашно

2 ч.л. сол

3 ч.ч. студена вода

100 г безсолно масло

 

За майонезата:

150 г майонеза

1 с.л. дижонска горчица

2 ч.л. мед

Начин на приготвяне:

1. Измийте и подсушете месото. Направете 3-сантиметрови прорези в кожата на месото.

2. За пикантната паста поставете всички продукти в кухненски робот или блендер и смелете до образуването на паста.

3. Втрийте пастата много добре в месото. Поставете месото в голяма тенджера с огнеупорни дръжки и капак и го залейте с вода. Поставете капака и гответе в предварително загрята фурна на 160 градуса 4-5 часа, докато месото започне да се разпада.

4. Извадете месото в тава. Прецедете течността през фина цедка в тиган и го оставете да къкри в продължение на 30-40 минути, докато се редуцира.

5. За пълнежа в купа накъсайте изстиналото месо и добавете граха, редуцирания сос, сушената мента и запечените бадеми. Овкусете със сол и черен пипер и разбъркайте много добре. Поставете сместа в хладилник докато се охлади.

6. За тестото сипете брашното и солта в голяма купа и разбъркайте. Включете миксер с приставка за тесто и в движение добавете малко по малко леденостудената вода. Месете 6-8 минути, докато тестото стане гладко и еластично. Може да омесите тестото и на ръка. Поставете го в чиста купа, покрийте с кухненска кърпа и оставете настрани за 30 минути.

7. Извадете тестото и с ръце го разтеглете по дължина върху набрашнен плот. След това с помощта на точилка го разточете съвсем тънко. Намажете тестото с мекото масло и го навийте на сравнително стегнато руло откъм късата страна. Прехвърлете го в тавичка и го поставете в хладилник за 30 минути. Извадете тестото с енергично движение и както е на руло, го разтеглете с двете ръце, трябва да достигне дължина от 1.50 - 1.60 м. Намажете го леко с масло и го нарежете на парчета с дължина 4 см.

8. От всяко парче тесто с пръсти оформете купичка. Поставете пълнеж в нея, след това я разтеглете като лодчица, отгоре може да се показва пълнежа. Подредете пастициите в леко намазнена тава и печете в предварително загрята фурна на 220 градуса 12-15 минути.

9. За майонезата смесете всички съставки и разбъркайте много добре.

10. Поднесете топли пастиции с грах и свинско с гарнитура от майонеза.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Пастиции с грах и свинско

Ах, че вкусно!

Вкусно

Пастиции с грах и свинско

Начин на приготвяне: 1. Измийте и подсушете месото. Направете 3-сантиметрови прорези в кожата на ...

Оферти