Пай с пилешко

И броколи

0 от общо 0 гласа
Необходими продукти
  • 500 г пилешко филе
  • 5 точени кори
  • 100 г заквасена сметана
  • 50 г сирене „Пекорино“
  • 2 скилидки чесън
  • 4 стръка мащерка
  • 1 глава броколи
  • 40 мл зехтин
  • 80 г краве масло
  • сол на вкус

Начин на приготвяне:

Ако ползвате цяло пиле, отделете филетата, а останало месо заделете за други ястия. Накълцайте чесъна и листенцата мащерка. Нарежете месото на едри кубчета, а броколите накъсайте на розички.

Запържете месото в загрят зехтин, щом стане златисто от всички страни, добавете листенца мащерка, чесъна и сол на вкус. Прибавете и броколите, 100 мл вода и похлупете. Гответе 3-4 минути и махнете капака.

Прибавете сметаната и настърганото пекорино и разбъркайте. Махнете от котлона и прехвърлете в керамична тава.

Намажете точените кори с разтопено масло, поставете ги една върху друга и ги нарежете на ленти с дебелина 1-2 пръста, поставете ги върху сместа с пиле, като ги завивате от центъра към края. По желание поръсете с още пекорино и листенца мащерка.

Печете в предварително загрята на 200 градуса фурна за 15 минути.

Още рецепти:

Пилешко с гъби, зеленчуци и вино за 20 минути
Пай с пилешко и пушено сирене
Вулканската кухня на Каталуния

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти