Овесени джинджифилови бисквити

Хрупкави и с вкус на уют

5 от общо 1 гласа
35 мин.
Необходими продукти

150 г масло

1 с.л. златен сироп или течен мед

175 г захар

75 г брашно с набухвател

50 г пшеничен грис (семолина)

100 г овесени ядки

2 ч.л. смлян джинджифил

Начин на приготвяне:

1. Постелете 3-4 плоски тави за печене на сладки с хартия за печене. Загрейте фурната на 160 градуса с вентилатор.

2. В тенджерка сложете нарязното на кубчета масло и добавете златния сироп или меда и захарта. Затоплете сместа на умерен огън, като разбърквате внимателно, докато маслото се разтопи.

3. Дръпнете тенджерката от котлона и добавете овесените ядки, брашното, гриса и джинджифила. Разбъркайте добре.

4. Разстелете сместа в плитка тава на равномерен слой. Поставете в хладилник за 10 минути, за да се охлади сместа. Извадете и нарежете на еднакви квадратчета.

5. Всяко квадратче от сместа оформете на топче между дланите си. Подредете топчетата на достатъчно разстояние едно от друго в тавите за печене. Притиснете всяко топче, за да се сплеска. Печете 15 минути.

6. След изваждане от фурната оставете бисквитите да изстинат върху решетка. Съхранявайте в стъклен или метален съд.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти