Морски шишчета с шафран и чеснови крутони

Готови за 45 минути

0 от общо 0 гласа
45 мин.
Необходими продукти
  • 200 г филе от сьомга
  • 8 пресни скариди
  • 1 филия сух бял хляб
  • 1/2 връзка магданоз
  • 1 скилидка чесън
  • 2–3 с. л. зехтин
  • за маринатата:
  • 1 щипка шафран
  • 1-2 стръка мащерка
  • 1-2 стръка розмарин
  • кората от 1/2 лимон
  • 60 мл бяло вино
  • 1-2 с. л. зехтин
  • сол и пипер меланж на вкус

Начин на приготвяне:

В голяма купа сложете шафрана, залейте го с гореща вода, колкото да се разтвори. След това налейте виното, подправете с настъргана лимонова кора, розмарин, мащерка, пипер меланж и сол.

Нарежете сьомгата на хапки и я оставете да се маринова в сместа.

От скаридите отстранете главите, обелете ги и ги цепнете през гърба, за да извадите жилката. Сложете скаридите при рибата. Прибавете 1-2 с. л. зехтин, разбъркайте и оставете да се маринова 20 минути.

Нарежете хляба на кубчета. Пасирайте чесъна, магданоза и зехтина и с получения сос намажете крутоните.

Нанижете морските дарове и хляба на шишчета, като ги редувате. Изпечете шишчетата на силно загрята скара, барбекю или грил-тиган за по 2–3 минути от всяка страна.

Още по темата:

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти