Миди по испански

За вкусно лятно настроение

0 от общо 0 гласа
20 мин.
Необходими продукти

1 1/2 кг пресни черни миди

110 г чоризо

2 с.л. зехтин

120 мл бяло сухо вино

2 с.л. нарязан магданоз

4 резена лимон

Начин на приготвяне:

1. Измийте добре мидите под течаща вода. Почистете черупките им с помощта на четка. Ако има отворени миди, отстранете ги. Отстранете т. нар. „брада на мидите“.

2. Нарежете чоризото на кръгчета с дебелина 3 мм. Загрейте дълбок тиган на умерен огън заедно със зехтина. Запържете чоризото за 1-2 минути от всяка страна, докато започне да отделя мазнината си.

3. Добавете бялото вино. Сипете мидите. Захлупете съда и гответе 3-4 минути, докато мидите се отворят широко. Ако има неразтворени миди, отстранете ги.

4. Поръсете с нарязан магданоз и пресипете в голяма купа заедно със соса. Поднесете с филии препечен хляб.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти