Малфати с доматен сос

Приготвени от два вида сирене

0 от общо 0 гласа
100 мин.
Необходими продукти

500 г сирене „Рикота“
140 г брашно
60 г сирене „Грана падано“ (+ за поръсване)
1 яйце
сол и черен пипер на вкус
за соса:
1 кг домати сорт „Рома“ (белени)
2 скилидки чесън
1–2 сухи люти чушлета
1 стрък босилек
50 мл зехтин
сол на вкус

Начин на приготвяне:

Доматите се обелват и се нарязват на кубчета. Чесънът се накълцва и се запържва в зехтина. Прибавят се стритите люти чушлета, сипват се доматите, посоляват се и се готвят под капак за около 30 минути. Овкусява се с наситнен босилек. 

Рикотата се разбърква с настърганото сирене „Грана падано“, яйцето, сол и черен пипер на вкус, така че да се получи еднородна смес. 

Сипва се брашното и продължава да се разбърква – трябва да се получи мека, не твърде лепкава смес. Ако е твърде лепкава, се добавя още малко брашно. 

В тенджера се налива вода, посолява се и се оставя да заври. След това силата на огъня се намалява, за да не кипи водата. С две лъжици се гребва от сместа със сирена и се пуска във водата. Оформените малфати се варят за около 5 –6 минути. 

Вадят се с решетъчна лъжица и се сервират върху доматения сос, поръсени с настъргано сирене „Грана падано“, капки зехтин и листенца босилек.

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти