Кнедли от сирена в доматен сос

Любопитно безмесно предложение

Кнедли от сирена в доматен сос
Снимка: ThinkStock/Guliver
0 от общо 0 гласа
40 мин.
Необходими продукти

за „кнедлите“:
300 г сирене „Котидж“
175 г крем сирене
100 г сирене „Пармезан“
70 г брашно
1 яйце
1/2 връзка магданоз
1/2 връзка мащерка
1 ч. л. риган
1/4 ч. л. индийско орехче
сол и черен пипер на вкус
за соса:
3 скилидки чесън
1 малка глава лук
400 г домати на кубчета (от консерва)
2 с. л. зехтин
1 ч. л. семена от резене
сол на вкус

Необходими продукти:

В купа се смесват сиренето „Котидж“, крем сиренето, половината от настъргания пармезан и яйцето. 

Прибавят се брашното, индийското орехче, риганът и накълцаните магданоз и мащерка. Овкусява се със сол и черен пипер и се разбърква добре. Сместа трябва да е гъста и лепкава. Оставя се в хладилник за 30 минути. 

Зехтинът се загрява в тиган с термоустойчива дръжка и в него за кратко се сотират накълцаните лук и чесън. Добавят се и семената резене. 

Наливат се доматите и сосът се вари 15–20 минути. Овкусява се със сол. С помощта на две потопени във вода лъжици от сместа със сирената се оформят нещо като топки, които се слагат в соса. 

Поръсва се с останалия настърган пармезан. Ястието се пече 10–12 минути в загрята на 220 градуса фурна, с вентилатор. Поръсва се с магданоз и се поднася.

Други рецепти:

Салата скариди с домати
Желе от розов грейпфрут, портокал и скариди
Паеля

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Edna пита

Кой е любимият ви герой от "Приятели"?

Оферти