Кифличките на Мери Бери

Сервирайте със сладко от ягоди

5 от общо 1 гласа
40 мин.
Необходими продукти

450 г брашно с набухвател

2 ч.л. бакпулвер

50 г захар

100 г меко масло

2 яйца от свободни кокошки

прясно мляко

За сервиране:

сладко от ягоди

каймак или заквасена сметана

Начин на приготвяне:

1. Сипете брашното в купата и добавете 2 равни ч.л. бакпулвер. Добавете захарта и маслото, нарязано на кубчета. Разбъркайте сместа с пръсти, до получаването на трохи.

2. В мерителна каничка разбийте яйцата и долейте прясно мляко до общ обем на течните съставки от 300 мл. Оформете кладенче в сместа от брашно и масло и добавете внимателно яйцата с млякото, като разбърквате. Трябва да получите лепкаво тесто, т.е. може да не се наложи да добавят цялата смес от яйца и прясно мляко.

3. Извадете тестото върху набрашнен плот и го омесете леко. След това го разделете на две равни части, ако искате половината кифлички да са със стафиди. Добавете стафидите към едната половина тесто и го омесете. Разточете го върху набрашнен плот в правоъгълна форма или с ръце, или с точилка, с дебелина 2 см. С помощта на рингче с диаметър 5 см изрежете кръгчета. Подредете ги в предварително намаслена тава, на достатъчно разстояние едно от друго. По същия начин разточете и другата половина тесто и изрежете кръгли кифлички. Печете кифличките в предварително загрята на 200 градуса (с вентилатор) фурна 12-15 минути.

4. Сервирайте кифличките (сконс) със сладко от ягоди и каймак или сметана.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти