Касапски сарми

Интерпретация на тема свинско с кисело зеле

2.67 от общо 3 гласа
Необходими продукти

1 кисела зелка
200 мл зелев сок
60 мл олио
1 кг свински врат (без кост)
100 г сланина
150 г глава целина
2 стръка праз
1 голям морков
1 скилидка чесън
1/2 ч. л. лют пушен пипер
1/2 ч. л. копърово семе
сол и черен пипер на вкус 

Начин на приготвяне:

Месото се реже на големи правоъгълни парчета, които се овкусяват със сол и черен пипер, поливат се с половината от олиото и се запържват в загрят тиган, до златисто, от всички страни. 

Празът, морковът, чесънът и целината се режат на ситно. Пържат се в останалото олио, докато омекнат. 

Отстраняват се от котлона и се овкусяват с копърово семе и пушен червен пипер. 

Върху зелевите листа се слага от зеленчуците, парче месо, резен сланина и се завиват сарми. 

Подреждат се в гювеч, заливат се със зелев сок и 200 мл вода, слага се лист намокрена пергаментова хартия.

Похлупва се и сармите се готвят около 2 часа във фурна на 160 градуса.

Прочетете още:

Спагети със свинско месо
Пълнени камби със свинско
Печено свинско каре с маково семе
Свинско с фъстъци за 20 минути

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти