Картофени лодки с риба на фурна

Много апетитни и уникално вкусни

0 от общо 0 гласа
80 мин.
Необходими продукти

1 топло пушена скумрия (500–600 г)
12 средно големи картофа
1 глава лук
1 скилидка чесън
1/4 връзка магданоз
2 стръка мащерка
6 с. л. зехтин
1 с. л. каперси
1 ч. л. дижонска горчица
сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Картофите се измиват много добре и се сваряват, не трябва да се разпадат. Охлаждат се. След това се разполовяват и се издълбават с лъжичка.

Лукът и чесънът се нарязват наситно и се запържват в 2 с. л. зехтин. Дърпат се от котлона.

Добавят се обезкостената и накъсана риба, накълцаните магданоз и каперси, горчицата, сол и черен пипер на вкус, накълцаната мащерка, сърцевина от картофите и 2 с. л. зехтин. Разбърква се. 

С получената смес се пълнят картофените лодки. Подреждат се в тава и се заливат с останалия зехтин. 

Запичат се за 20 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор. 

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти