Как се прави: Шоколадов ганаш

Заливка за сладкиши само за 20 минути

Как се прави: Шоколадов ганаш
Снимка: Gotvach.bg
3 от общо 2 гласа

Шоколадовият ганаш е чудесен за заливка на торти, сладкиши и се приготвя много лесно. 

Необходими продукти:

сметана - 250 мл течна, сладка
масло - 80 г
шоколад - 400 г черен

Начин на приготвяне:

Изсипете сметаната в сух съд и я загрейте на умерен огън. 

Добавете натрошения шоколад и оставете да престои 1 минута без да бъркате. Разбърквайте след това с дървена лъжица до пълното му разтопяване.

Добавете маслото и разбърквайте до пълното му разтопяване. Ако ще ползвате ганаша за заливка на торта, не бива да изчаквате да изстине напълно - излива се в центъра на тортата още докато е леко топъл и течен.

Шоколадовият ганаш сам се разлива по повърхността на тортата. Може леко да наклоните сладкиша наляво и надясно при нужда. След полагането на шоколадовата заливка приберете сладкиша в хладилник и поднесете на другия ден. 

Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>

Прочетете още:

Мисли, обвити в шоколад

Неверни твърдения за шоколада

Виенска торта за шокоманиаци

Как да направим изумителна украса от шоколад

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти