Как се прави родопска кавърма

С телешко

Как се прави родопска кавърма
Снимка: Бон Апети
1 от общо 1 гласа

Необходими продукти за 4 порции:

500 г обезкостена телешка плешка
150 г гъби
5–6 глави лук
1 зелена чушка
1 домат
1 ч. ч. олио
2 ч. л. червен пипер
1 ч. л. чубрица
100 г кашкавал
4 яйца
черен пипер и сол на вкус
магданоз за поръсване
люти чушки по желание

Начин на приготвяне:

1. Лукът се нарязва на едро, гъбите се режат на филийки, а доматът и чушката – на малки парчета.

2. Нарязаното на кубчета месо се запържва до златисто в половината от олиото и се похлупва, за да се задуши. Лукът и гъбите се пържат отделно в останалата част от олиото. Добавят се доматът и чушката и се оставят да се задушат под капак.

3. Задушеното месо се смесва със зеленчуците, налива се топла вода и се подправя със сол, червения пипер, чубрицата и черен пипер. Разбърква се и се оставя да ври около 10 минути.

Сместа се прехвърля в глинени гювечета, поръсва се с настъргания кашкавал и във всяко гювече се счупва по едно яйце. Слагат се да се запекат за кратко, докато яйцата се забулят, поръсват се с наситнен магданоз и по желание се сервират с люта чушка.

Вижте още рецепти от "Бон Апети" в официалния профил на предаването във Vbox7 ТУК!

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти