Как се прави: консервиране и съхраняване на чесън

Как се прави: консервиране и съхраняване на чесън

Как се прави: консервиране и съхраняване на чесън
Снимка: Thinkstock
3 от общо 2 гласа

Необходими продукти:

1 кг чесън
1,5 л вода
500 мл бяло вино
20 г риган
олио

Начин на приготвяне:

Чесънът се обелва и измива. В тенджера се сипват водата и виното в пропорция 3 към 1. След като течността заври се слага чесъна и се оставя за 1-2 минути, след което се отцежда.

На дъното на буркан се слага ригана или подправка по желание, отцедения и изстинал чесън и се налива олио докато покрие чесъна. Оставя се да престои поне 5 дни преди консумация.

Съвет: 
Чесъна може да се използва като подправка или добавка към сосове. Олиото може да се използва за овкусяване на салати.

По-горе можете да видите видео как лесно и светкавично бързо се обелва глава чесън!

Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>

​Още за чесън:

Скилидка чесън на ден за здраве цяла зима

Лечение на акне с чесън

Как да се отървете от чесновия дъх

Отряд за бързо реагиране при изтощена и капеща коса

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти