2 яйца
120 г почистен спанак
40 г сирене „Пармезан“
80 мл животинска сметана
2 с. л. краве масло
1 щипка индийско орехче
сол и черен пипер на вкус
за сервиране:
4 филийки хляб с квас
1 скилидка чесън
3 с. л. зехтин
Начин на приготвяне:
Спанакът се сотира в маслото за кратко. Овкусява се със сол, черен пипер и индийското орехче.
Разпределя се в 2 гювечета. Във всяко гювече се чуква по едно яйце, налива се сметана, поръсва се сол, черен пипер и настърган пармезан.
Пекат се 8–10 минути в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор. Хлябът се запича във фурната на същата температура, докато стане златист и хрупкав.
След това се натрива с чесън и се намазва със зехтин. Ястието се поднася с хрупкавия хляб.
Прочетете още:
Хански гювеч
Гръцки гювеч
Постен гювеч
История и мистика на гювеча