Яйца по флорентински

Със спанак, сметана и пармезан

5 от общо 1 гласа
30 мин.
Необходими продукти

2 яйца
120 г почистен спанак
40 г сирене „Пармезан“
80 мл животинска сметана
2 с. л. краве масло
1 щипка индийско орехче
сол и черен пипер на вкус
за сервиране:
4 филийки хляб с квас
1 скилидка чесън
3 с. л. зехтин 

Начин на приготвяне:

Спанакът се сотира в маслото за кратко. Овкусява се със сол, черен пипер и индийското орехче. 

Разпределя се в 2 гювечета. Във всяко гювече се чуква по едно яйце, налива се сметана, поръсва се сол, черен пипер и настърган пармезан. 

Пекат се 8–10 минути в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор. Хлябът се запича във фурната на същата температура, докато стане златист и хрупкав. 

След това се натрива с чесън и се намазва със зехтин. Ястието се поднася с хрупкавия хляб. 

Прочетете още:

Хански гювеч
Гръцки гювеч
Постен гювеч
История и мистика на гювеча

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Абонамент