Хляб за сандвичи

Винаги по-хубав, когато излезе изпод ръцете ти

0 от общо 0 гласа
Необходими продукти

500 г бяло брашно

1 1/2 ч.л. (7 г) суха мая

2 ч.л. захар

2 ч.л. фина морска сол

125 мл развалено прясно мляко

150 мл студена вода

100 мл гореща вода

45 г меко безсолно масло

олио

Начин на приготвяне:

1. В голяма купа сипете брашното, солта, захарта и сухата мая. Разбъркайте.

2. В кана смесете студеното прясно мляко, студената и горещата вода. Добавете маслото и разбъркайте.

3. Добавете течните съставки към сухите и разбъркайте с помощта на дървена лъжица. Щом се образува топка тесто, покрийте купата и оставете настрани за 10 минути.

4. Намажете добре работния си плот с олио. Извадете тестото и го месете с натиск 10 секунди. Оформете на топка и отново поставете в купата. Покрийте и оставете за 10 минути. Извадете и месете тестото още 2 пъти, като помежду това го оставяте да почива по 10 минути. След това поставете тестото в купата, покрийте и оставете да втасва 1 час или докато удвои обема си.

5. Извадете тестото и го разстелете с дебелина 2 см. Навийте го на руло. Поставете го с ръба надолу в предварително намаслена форма за хляб за 1 кг. Оставете да втасва за 1 час. След това поръсете тестото с брашно и печете в предварително загрята фурна на 200 градуса (180 градуса с вентилатор) 45 минути. Извадете от формата и поставете върху решетка да се охлади.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти

Не просто футбол