Хлебен пудинг с тиквички и домати

Чудесно безмесно основно

2.67 от общо 6 гласа
110 мин.
Необходими продукти

1 багета (от дългите)
200 г кашкавал
250 мл зеленчуков бульон
150 мл животинска сметана
100 мл зехтин
4 домата
2 тиквички
2 скилидки чесън
1 глава червен лук
6 стръка мащерка
сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Тиквичките се режат на кубчета, доматите се обелват за по-лесно се потапят във вряла вода и се режат на шайби. 

Лукът се реже на полумесеци, чесънът – на ситно, а мащерката се накъсва. 

Хлябът се нарязва на филийки, които се намазват с 40 мл от зехтина и се пекат около 8–10 минути в загрята на 190 градуса фурна, с вентилатор. 

В останалия зехтин се сотират тиквичките и лукът, прибавят се и чесънът и мащерката. Овкусяват се със сол и черен пипер. 

На дъното на тава се подреждат филийки, отгоре се разпределят сотирани зеленчуци, част от нарязаните домати, върху тях се поръсва настърган кашкавал. Реди се така, докато свършат продуктите. Завършва се с кашкавал. 

Бульонът и сметаната се смесват, овкусяват се със сол и черен пипер и сместа се излива в съда. 

Ястието се пече в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор, до готовност – 40 минути. 

Изважда се, охлажда се 20–30 минути и тогава се нарязва. 

Прочетете още:

Масленките на милионера

Лимонени сладки в 3 стъпки

Бързи сладки с бадеми

Шоколадови мъфини с аромат на кафе, ванилия и канела

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Edna пита

Каква зимнина ще правите това лято?

Абонамент