Хлебен пудинг по бенедиктски

Импровизация на тема яйца „Бенедикт“

4.5 от общо 4 гласа
120 мин.
Необходими продукти

5 английски мъфина
250 мл животинска сметана
150 мл прясно мляко
100 г суров бекон (на ленти)
40 г краве масло (+ за намазване)
5 яйца
2 стръка праз (бялата част)
1 ч. л. горчица
1 щипка чили на прах
сол и черен пипер на вкус
за соса „Холандез“:
190 г краве масло
1/4 връзка див лук
8 жълтъка
1 с. л. лимонов сок
сол на вкус 

Начин на приготвяне:

Празът се реже на кръгчета и се запържва в маслото. Посолява се. 

Щом омекне, се добавя нарязаният бекон и се запържва до златисто. 

Хлебчетата се режат на едри кубчета, намазват се с масло и се запичат в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор, до златисто – около 10 минути. 

Яйцата се разбиват, добавят се млякото, сметаната, горчицата, празът с бекона, сол, черен пипер и чилито. 

Разбърква се хубаво с хляба. Пече се в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор, до готовност – около 20 минути. 

Маслото за соса се разтопява. Жълтъците, лимоновият сок и малко сол се разбъркват в стъклена купа. 

Готвят се на водна баня, при непрекъснато бъркане, докато се получи крем. Малко по малко, при постоянно разбъркване, се налива разтопеното масло и съдът се отстранява от котлона. 

Ястието се реже на парчета и се залива със соса. Поднася се с накълцания див лук.

Прочетете още:

Масленките на милионера

Лимонени сладки в 3 стъпки

Бързи сладки с бадеми

Шоколадови мъфини с аромат на кафе, ванилия и канела

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Абонамент