Фокача с розмарин

Мек и ароматен италиански хляб

0 от общо 0 гласа
90 мин.
Необходими продукти

Първи етап:

14 г суха мая

90 мл хладка вода

10 г захар

110 г брашно

Втори етап:

240 г хладка вода

110 г зехтин

20 г захар

10 г сол

430 г брашно

Трети етап:

200 мл вода

10 г сол

2-3 стръка розмарин

Начин на приготвяне:

1. Сипете всички съставки за първи етап в голяма купа и разбийте с помощта на миксер, с приставка за тесто. Щом се оформи тесто, оставете го в купата да втаса за 15 минути.

2. Добавете съставките за втори етап и разбийте отново с миксера. Щом се образува гладко и еластично тесто, го прехвърлете в тава, предварително постлана с хартия за печене и с покрито със зехтин дъно. С ръце разтеглете тестото към четирите ъгъла. Покрийте с прозрачно фолио и оставете на топло да втаса, докато удвои обема си.

3. Надупчете тестото с пръсти, така че да се образуват дупки.

4. Загрейте водата и солта за третия етап в тенджерка. Щом солта се разтвори, залейте тестото със сместа. Тестото трябва да е напълно залято. Поръсете с малко зехтин и разпръснете стръкчета розмарин. Печете фокачата в предварително загрята фурна на 190 градуса 20-25 минути, до тъмнозлатисто.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти

Не просто футбол