Фарфалe с камамбер и бекон

Комбинация, която си заслужава да опитате

Фарфалe с камамбер и бекон
Снимка: iStock/Getty Images
0 от общо 0 гласа
60 мин.
Необходими продукти

500 г паста „Фарфалe“
250 г сирене „Камамбер“
80 г сирене „Пармезан“
200 г пушен бекон (цяло парче)
1 глава лук
2 скилидки чесън
600 мл мляко
50 г краве масло
4 стръка мащерка
2 стръка магданоз
2 с. л. брашно
сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Нарежете лука и чесъна на ситно, а бекона - на ивички. Запържете ги в маслото до златисто.

Сипете брашното и разбъркайте. Добавете накълцаната мащерката. Постепенно наливайте прясното мляко, бъркайте непрекъснато. Добавете и 60 г настърган пармезан, разбъркайте хубаво и гответе на умерен огън още около 5 минути. Подправете със сол и пипер на вкус.

Сварете пастата в голямо количество подсолена вода, докато стане ал денте. Отцедете я и я изсипете в тава. 

Налейте соса при пастата и разбъркайте. Отгоре поръсете останалия пармезан и подредете нарязания на парчета камамбер.

Загрейте фурната на 200 градуса с вентилатор. Изпечете ястието за около 15 минути. Сервирайте с накълцания магданоз.

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти