Два вида доматен сос

Домашна вкусотия

5 от общо 1 гласа
60 мин.
Необходими продукти

6 кг домати

1 глава червен лук

1 връзка пресни моркови

1 филийка целина

1 люта чушка сиврия

1 стрък розмарин

3 стръка босилек

олио

сол

Начин на приготвяне:

1. За първия вид доматен сос поставете в тенджера с вряща вода за 1-2 минути половината количество домати. След това ги извадете и обелете. Нарежете ги на кубчета и ги сложете в дълбок тиган или голяма тенджера. Варете ги 10-15 минути до омекване.

2. Пасирайте соса и го прецедете през цедка. Върнете соса на котлона, добавете сол и оставете да заври. Пресипете горещия доматен сос в предварително измити и стерилизирани буркани с херметическо затваряне. Затворете и съхранявайте на тъмно и хладно място.

3. За втория вид доматен сос нарежете доматите на кубчета без да ги белите. Нарежете лука на ситно и го запържете в зехтин в дълбока тенджера. Добавете почистените и нарязани на тънки кръгчета моркови, както и нарязаната на дребни кубчета целина. Разбъркайте и щом зеленчуците омекнат, добавете нарязаните на тънки филийки скилидки чесън и нарязаните домати. Добавете нарязаната на тънки кръгчета люта чушка, както и нарязаните поресни подправки. Разбъркайте и гответе доматения сос на слаб огън 30-40 минути.

4. Когато е готов, го пасирайте. След това го прецедете, за да отделите люспите и го върнете върху котлона. Овкусете със сол и оставете да заври. Докато още е горещ, пресипете соса в предварително измити и стерилизирани буркани с херметическо затваряне. Затворете и съхранявайте на тъмно и хладно място.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти