Чеснови хлебчета с тапенада от зелени маслини

Ароматна разядка за апетитно начало

5 от общо 1 гласа
30 мин.
Необходими продукти

500 г брашно

1 с.л. захар

1 1/2 ч.л. суха мая

1 1/2 ч.л. сол

30 мл зехтин

 

За ароматното масло:

125 г краве масло

4 скилидки чесън

1 ч.л. риган

 

За тапенадата:

100 г зелени маслини (без костилки)

1 скилидка чесън

20 г каперси

30-40 мл студено пресован зехтин

2 филета аншоа

1 с.л. светъл балсамов оцет

1/2 стрък розмарин

Начин на приготвяне:

1. Разтворете маята в 300 мл топла вода заедно със захарта и щипка брашно.

2. Смесете брашното със солта. Добавете водата с маята и зехтина.

3. Замесете меко и еластично тесто. Оставете го да втаса.

4. Оформете малки питки и пак ги оставете да втасат.

4. За ароматното масло смесете маслото със стайна температура със стрития на паста чесън и ригана.

5. Сложете върху всяко парче тесто от маслото и печете на 220 градуса за 4-5 минути, след това намалете на 180 градуса и допечете за още 10-12 минути.

6. За тапенадата сложете маслините, разполовената скилидка чесън, каперсите, аншоата, балсамовия оцет, розмарина, зехтина и пюрирайте.

7. Поднесете ароматните хлебчета с тапенадата.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти