Чеснов хляб

С неустоим аромат

0 от общо 0 гласа
30 мин.
Необходими продукти

200 г брашно с набухвател

1 ч.л. бакпулвер

200 г кисело мляко

1/2 ч.л. сушен риган

1/2 ч.л. сол

 олио

За чесновото масло:

75 г масло

2 скилидки чесън

шепа листа магданоз

сол

1/2 ч.л. кайенски пипер

Начин на приготвяне:

1. В голяма купа сипете брашното и добавете бакпулвера. Разбъркайте и оформете кладенче. В него сипете киселото мляко. Разбъркайте и добавете сол и сушен риган. Омесете тестото с ръце в купата. След това го извадете върху набрашнен плот и го месете с натиск в продължение на 30 секунди, докато се получи еластично и меко тесто.

2. Разделете тестото на две равни части. Върху набрашнен плот, с помощта на точилка разточете всяка от тях във формата на кръг с дебелина 5 мм и диаметър 24 см.

3. В тиган разтопете маслото и добавете настърганите скилидки чесън. Дръпнете от огъня и добавете нарязания магданоз, овкусете със сол и черен пипер.

4. Загрейте голям тиган с малко олио в него. Печете всеки хляб по 2-3 минути от всяка страна.

5. Набраздете повърхността на единия хляб с остър нож и го поставете в тигана. Залейте с половината чесново масло, като го разнесете равномерно по повърхността му. След това поставете втория хляб върху него и направете същото. Прехвърлете хлябовете в чиния, както са един върху друг и ги разрежете на четири.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти