Бърза и пъстра лятна туршия

Подходяща гарнитура към всяко парче месо

0 от общо 0 гласа

Необходими продукти:

6 скилидки чесън
3 моркова
3 тъмнозелени тиквички
2 тиквички
2 глави червен лук
2 жълти калифорнийски чушки
2 червени чушки
1/2 връзка магданоз
1/2 връзка копър
600 мл бял винен оцет
50 мл зехтин
120 г захар
2 дафинови листа
2 с. л. сол
1 ч. л. пипер меланж на зърна
1 ч. л. кориандър на зърна
1 ч. л. кимион на зърна 

Начин на приготвяне:

Двата вида тиквички, лукът, чушките и морковите се почистват и се нарязват на ивички, а скилидките чесън се обелват и се разполовяват. 

Зеленчуците се разбъркват с листенцата копър и магданоз. 

В тенджера се загряват 1,5 л вода със захарта, солта, оцета, кориандъра, пипера, кимиона и дафиновите листа. 

Когато захарта се разтопи, съдът се маха от котлона и в него се налива зехтинът. 

Зеленчуците се разпределят в стерилизирани буркани. 

В бурканите се налива от горещата марината и се затварят. Консумират се след 3–4 дни. 

Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>

Припомнете си още:

Картофи с тиквички на фурна
Овесени кюфтенца със зеленчуци
Тиквичката – "грозното пате" на зеленчуците
Чипс от тиквички на фурна
Пълнени тиквички
Салата от тиквички

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти