Картофи с тиквички на фурна

Бърза рецепта със сезонни продукти

1 от общо 1 гласа

Необходими продукти:

1 кг картофи (стари)
500 г тиквички
4 скилидки чесън
2 глави лук
100 г сирене „Пармезан“
300 мл животинска сметана
50 мл зехтин
4 стръка прясна мащерка
2 стръка пресен лук
сол и черен пипер на вкус 

Начин на приготвяне:

Лукът се реже на полумесеци и се пържи на слаб огън в 30 мл зехтин, докато стане карамелен и сладък. 

Необелените тиквички се режат на шайби. 

Картофите се обелват и с помощта на ренде тип „Мандолина“ се нарязват на много тънки шайби. 

Сваряват се в сметаната, овкусена със сол, черен пипер и наситнените чесън и мащерка. Разбъркват се периодично, за да не се слепят. 

Когато течността се сгъсти, картофите се смесват с тиквичките и карамелизирания лук. Добавя се настърганият пармезан и се разбърква. 

Картофената смес се изсипва в плитка кръгла тава, намазана с останалия зехтин. 

Заравнява се и се запича във фурна, загрята на 200 градуса, с вентилатор, до златисто – около 25 минути. 

Поднася се с нарязан наситно пресен лук.

Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>

Припомнете си още:
Тиквичката – "грозното пате" на зеленчуците
Чипс от тиквички на фурна
Пълнени тиквички
Салата от тиквички

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Edna пита

Кой е любимият ви герой от "Приятели"?

Оферти