Баница с праз, бекон и сирене

Златиста и изкусителна

Баница с праз, бекон и сирене
Снимка: ThinkStock/Guliver
0 от общо 0 гласа
Необходими продукти

3 връзки праз
1 скилидка чесън
1/2 ч. л. червен пипер
330 г краве сирене
350 г пушен бекон
100 г свинска мас
1/4 ч. л. ким
сол и черен пипер на вкус
за тестото:
500 г брашно (+ за плота)
1 ч. л. сол
1 с. л. червен винен оцет 

Начин на приготвяне:

Нарежете праза и чесъна на ситно и задушавайте под капак в половината от маста и 50 мл вода, докато омекнат. Овкусете със сол и черен пипер. Дръпнете от котлона и оставете да се охлади. Поръсете с кима и червения пипер и разбъркайте.

Нарежете бекона на кубчета и го пуснете в студен тиган без мазнина. Загрейте съда и пържете бекона, докато стане златист. Охладете го.

Разбъркайте брашното със солта. Налейте около 250 мл хладка вода и оцета. Замесете гладко тесто. Оставете го да почине за около 30 минути, увито във фолио за свежо съхранение.

Разделете тестото на 6 топки и от всяка топка върху набрашнен плот разточете тънка кора. Всяка кора поръсете с праз, бекон и натрошено сирене. Завийте рула с помощта на кърпа.

Загрейте фурната на 200 градуса с вентилатор. Рулата завийте като охлюв в намазана с мас тава. Намажете и отгоре с останалата разтопена мас. Изпечете баницата до златисто – за 30 минути. 

Извадете от фурната и покрийте с кърпа за 15-20 минути. 

Бързи и вкусни идеи за сутрешна закуска

Закуска сутрин - за и против

Новите суперхрани за закуска

Най-здравословната закуска е с яйца

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти