Зеленчуков борш

Свежо вегетарианско предложение

3 от общо 3 гласа
60 мин.
Необходими продукти

600 г червено цвекло

200 г бяло зеле

1 глава лук

2 скилидки чесън

2 стръка стеблена целина

2 моркова

400 г домати на кубчета от консерва

1 картоф

1 ч.л. ким

1 дафинов лист

4 с.л. зехтин

сол на вкус

За гарниране:

200 г заквасена сметана

1 с.л. хрян от буркан

1/2 връзка копър

1/2 връзка див лук

сол на вкус

Начин на приготвяне:

1. Почистете и нарежете лука, чесъна, целината и морковите на кубчета.

2. Обелете цвеклото и го нареже на кубчета, а зелето – на ивички.

3. В тенджера сгорещете зехтина и запържете лука, морковите, целината и чесъна за 1-2 минути.

4. Прибавете семената ким, дафиновия лист, доматите от консерва и налейте 1,5 л вода. Сложете цвеклото и зелето, посолете. Прибавете и обеления и нарязан на кубчета картоф. Посолете и похлупете. Гответе на слаб огън 45 минути.

5. В купа разбъркайте заквасената сметана с хряна, сол на вкус и наситнените копър и див лук.

6. Сервирайте горещата супа с овкусената сметаната.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти