Супа от тиква с горски гъби

Богата и апетитна, с топъл есенен цвят

Супа от тиква с горски гъби
Снимка: netinfo
0 от общо 0 гласа
Необходими продукти

1,2 кг тиква
500 г микс от горски гъби
200 г заквасена сметана
100 г краве масло
80 г сирене „Пекорино“
1,5 л зеленчуков бульон
4 скилидки чесън
2 стръка праз
2 стръка мащерка
1 дафинов лист
1 щипка индийско орехче
сол и черен пипер на вкус 

Начин на приготвяне:

Тиквата се обелва и се нарязва на кубчета. Чесънът и празът се наситняват.  Гъбите се почистват и се нарязват на едро. 

В тенджера се загряват 70 г от маслото и в него се запържват гъбите. Добавя се половината чесън, овкусява се с мащерката, сол и черен пипер. 

Пържените гъби се изваждат и в същия съд се загрява останалото масло, в което се запържват празът и останалият чесън. 

Добавя се тиквата и се налива бульонът. Овкусява се с индийското орехче и дафиновия лист. Вари се, докато тиквата омекне. 

Дафиновият лист се отстранява и супата се пасира, а след това се прецежда. Овкусява се със сол и черен пипер. 

Всяка порция се поднася с лъжица заквасена сметана, запържени гъби и настъргано сирене „Пекорино“.

Да си припомним вкусa на гъбената супа

Ароматна супа от лапад

Класическа пилешка супа

Супа от броколи и сирене

Гъбена супа с праз

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти