Ароматна супа от лапад

Ароматна супа от лапад

Ароматна супа от лапад
Снимка: netinfo
3 от общо 2 гласа

Лападът и киселецът вече набират сила и ръст и точно сега е времето да заситите зажаднелите си за зелено сетива с една богата и свежа пролетна супа.

Необходими продукти за 4 порции:

500 г лапад и киселец
1 морков, нарязан на ситно
1 глава лук, нарязана на ситно
2 с. л. олио
подправки на вкус
½ ч. ч. булгур
1-2 с. л. лимонов сок
2 с. л. нарязан пресен джоджен
4 с. л. цедено кисело мляко
1 твърдо сварено яйце
100 г овче сирене, нарязано на кубчета
 шарен или черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:
Лападът и киселецът се почистват и се нарязват на ситно.

Олиото се загрява и в него се задушават лукът и морковът за 1-2 мин. Прибавят се лападът и киселецът, разбъркват се и се наливат 2 л вряща вода. Прибавят се подправките

Щом супата заври се слага булгурът. След около 10 мин. супата се сваря от огъня и се подправя с лимонов сок на вкус и джоджена.

Супата се сервира гореща или студена с резенче яйце, лъжица кисело мляко и кубчета овче сирене.

Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>

Други рецепти:

Френска лучена супа

Класическа пилешка супа

Пилешка супа по селски

Душата на супата – фиде

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти