Супа от тиква и червена леща

Ароматна и питателна

3.13 от общо 16 гласа
Необходими продукти

500 г тиква цигулка

500 г червена леща

50 г масло

1 глава лук

1 скилидка чесън

1 морков  

1 парче целина

10 г джинджифил

2 стръка мащерка

1 стрък градински чай

1 литър зеленчуков бульон

сол и черен пипер

тиквено масло

заквасена сметана

Начин на приготвяне:

Нарежете на ситно лука. Почистените морков и целина нарежете на едро. Обелете тиквата и я нарежете на едри кубчета.

В тенджера разтопете маслото и запържете лука. След няколко минути добавете нарязаните морков и целина. Оставете ги да се задушат за кратко, а после добавете нарязаните тиква и чесън. Добавете червената леща, мащерка, салвия и настърган джинджифил. Разбъркайте и налейте бульона. Гответе на слаб огън 15 минути.

Пасирайте супата. Овкусете със сол и черен пипер.

Сервирайте супата, гарнирана с лъжица заквасена сметана, запечени тиквени семки и няколко капки тиквено масло.

Други рецепти:

С какво да заменим пилешката супа, докато постим

Постна супа с паста „Орзо“

Френска лучена супа

Класическа пилешка супа

Пилешка супа по селски

Душата на супата – фиде

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти