Супа от грис

Любими бабини рецепти

5 от общо 1 гласа
50 мин.
Необходими продукти

вода - 1 л

прясно мляко - 500 мл - 1.45 лв

сирене - 200 гр - 2.00 лв

пшеничен грис - 70 гр - 0.17 лв

масло - 50 гр - 1.32 лв

червен пипер - 1 с.л. - 0.15 лв

сол на вкус

Купичка млечна супа от грис и сирене ще ви върне в детството – в кухнята на баба или пък в детската градина, където всичко имаше различен вкус и ухание.

Търсите ли още онези аромати? Случва ли ви се детето да иска от вас да му сготвите нещо както в детската градина? Обикновено успявате да удовлетворите повечето заявки, но тази пуста млечна супа… Как се прави и какво представлява? По същество това е супа, чиято цел е да отговори на изискванията за ежедневна консумация на млечни продукти, но по един по-различен и атрактивен начин, гарантират от Mate Kitchen. В нея имаме и прясно мляко, и сирене, и масло. Наричаме я супа от грис, защото пшеничният грис тук е основният сгъстител. Именно затова се получава и гладката, почти кремообразна консистенция на супата.

А че вкусът е атрактивен, няма две мнения. Сладостта и мекотата на прясното мляко и гриса се балансират великолепно от солеността и характерния аромат на запърженото в масло сирене. Червеният пипер тук не е само за цвят, той също добавя вкус, обяняват от Mate Kitchen.

Но да не си помислите, че супа от грис ядат само децата. Възрастните също ще я оценят, може би и защото се приготвя много бързо – за по-малко от час. На финала може да си добавите още малко сирене и да поръсите с лютив червен пипер. Ще ви стопли много приятно в студените вечери.

Начин на приготвяне:

1. Налейте водата в тенджера и сложете да заври.

2. След като водата заври, посолете и при непрекъснато бъркане сипете гриса. След това намалете температурата и, без да спирате да бъркате, прибавете налейте прясното мляко.

3. Варете докато гриса набъбне и супата се сгъсти. След това дръпнете от котлона.

4. В тиган разтопете маслото, прибавете сиренето и запържете за 1-2 минути. След това сложете червения пипер и разбъркайте, но без да го пържите.

5. Изсипете цялото съдържание на тигана в супата, разбъркайте добре и сервирайте с допълнително сирене по желание.

Внимание: Съдържа сирене, което може да предизвика алергични реакции.

Внимание: Съдържа масло, което може да предизвика алергични реакции.

Внимание: Съдържа прясно мляко, което може да предизвика алергични реакции.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти