Рибена чорба по манастирски

Интересна рецепта с много вкусен краен резултат

Рибена чорба по манастирски
Снимка: Thinkstock/Guliver
0 от общо 0 гласа
120 мин.
Необходими продукти

800 г микс от дребни риби
100 г зелени маслини (без костилки)
2 картофа
2 домата
2 червени чушки
1 зелена чушка
1 глава лук
1 връзка пресен лук
1 връзка магданоз
40 мл олио
сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Рибата се почиства и се вари в подсолена вода, заедно с нарязаната на едро глава лук. Бульонът се прецежда и отново се кипва, лукът се отстранява, а рибата се оставя да се охлади. 

Пресният лук, чушките, доматите и картофите се почистват и се нарязват. Слагат се в бульона, налива се олиото, овкусява се със сол и черен пипер. Зеленчуците се варят на слаб огън около 30 минути.

Добавят се и разполовените маслини. Охладената риба се почиства от кожата и костите и се връща в тенджерата. 

Супата се разбърква и се поднася с нарязан магданоз.

Още няколко наши любими рецепти:

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти