Рецепта за най-мързеливата френска селска торта

Рецепта за най-мързеливата френска селска торта

2.63 от общо 8 гласа
Необходими продукти

Продукти за блатовете:
1 яйце
150 г кристална захар
200 мл прясно мляко
2 с.л. мед
2 ч.л. сода
50 г масло 
400 г брашно

Продукти за крема:
800 г заквасена сметана
8 с.л. пудра захар 
бурканче боровинково сладко
150 г орехи

 

Обичате ли френска селска торта? Ако отговорът ви е да, то задължително трябва да си запишете тази супер бърза и лесна рецепта на Наталия от Natali’s Beauty за това така любимото сладко изкушение. За най-бързо можете да си закупите необходимите за целта медени блатове в руските магазини, които са готови и са фантастични. Ако все пак желаете да си ги направите сами, ето и необходимите продукти и начин на приготвяне.

В по-дълбока тенджерка разбъркайте 1 яйце и 150 г кристална захар. Добавете 200 мл прясно мляко, 2 с.л. мед, 2 ч.л. сода, 50 г масло и разбъркайте на среден котлон за 15-20 минути, докато течността не се надигне от содата и не увеличи петорно обема си.

Ето защо е важно тенджерата да е дълбока. След като придобие карамелен цвят, махнете от котлона, изчакайте да изстине, прибавете 400 г брашно и изпечете тънки блатове с диаметър 27-28 см в предварително загрята на 160 градуса фурна за до 5-7 минути всеки.

Реденето на тортата става по следния начин:
Сложете блат като го намажете добре със заквасена сметана, след това поставете сладко от боровинки и поръсете обилно с орехи. Повторете отново и отново докато блатовете не свършат. Оставете си за накрая още от заквасената сметана, сладкото и орехите за украса.

Намажете цялата торта със заквасена сметана, а след това внимателно поставете по съвсем малко боровинково сладко на 8 мислено разграфени парчета. После поръсете добре с още орехи.Тортата оставете за една нощ в хладилника, за да поемат блатовете от сметаната и да станат сочни.

В новото си видео Наталия дава и страхотни идеи какво можете да направите и с останалите от приготвянето на тортата продукти:

Маска със сметана (каш)
Сигурно ще се изненадате, но маските със заквасена сметана са подходящи за всички типове кожа – те освежават и подхранват сухата кожа особено сега в променливото есенно време. Достатъчно е просто да нанесете плътен слой сметана върху лице и деколте и да изчакате 15-20 минути, за да се радвате на свежа и еластична кожа.

Ексфолиант с орехи (каш)
Друг вариант е да си направите ексфолиант за лице и деколте с подхранващ ефект като смесите 2 с.л. заквасена сметана с 1 с.л. орехи. Нежно и внимателно масажирайте лицето, шията и деколтето и орехите като абразив ще отнемат от мъртвите клетки, а благодарение на ценните минерали, които съдържат - калций, магнезий, йод, мед, фосфор, желязо, цинк, са и със силно антиоксидантно за кожата действие.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти