Тартове с карамелизиран лук и козе сирене

Ароматно предложение за предястие

3 от общо 4 гласа
60 мин.
Необходими продукти

За тестото:

175 г брашно

100 г студено масло

1 яйце от свободно отглеждани кокошки

30 г орехи

сол и черен пипер

За пълнежа:

1 с.л. олио

500 г лук шалот

2 с.л. балсамов оцет

1 с.л. светлокафява захар

300 г меко козе сирене

2 яйца от свободно отглеждани кокошки

2 с.л. нарязан магданоз

Начин на приготвяне:

1. За тестото сипете брашното и нарязаното на малки кубчета студено масло в кухненски робот. Добавете сол и черен пипер и пулсирайте сместа, докато се образуват маслени трохи. Добавете яйцето и 1 с.л. вода и разбъркайте отново.

2. Извадете тестото върху набрашнен плот и го разточете на голям кръг с дебелина 3 мм. Поръсете нарязаните орехи равномерно върху него. Покрийте с лист прозрачно фолио и с помощта на точилката притиснете орехите към тестото. Изрежете 8 кръгчета с помощта на ринг, малко по-големи от формите, в които ще печете тартовете. Поставете кръгчетата във формичките и ги поставете в хладилник.

3. За пълнежа загрейте олиото в дълбок тиган и запържете за 2 минути на силен огън нарязания на тънки полумесеци лук шалот, като разбърквате често. Намалете силата на огъня и гответе до омекването на лука, около 10 минути, като разбърквате от време на време. Добавете балсамовия оцет и захарта и разбъркайте. Гответе на слаб огън още 15 минути. Оставете карамелизирания лук да изстине.

4. В купа разбъркайте яйцата, козето сирене и нарязания магданоз.

5. Разпределете карамелизирания лук между формичките, а върху него разпределете сместа от сирене и яйца. Печете тартовете в предварително загрята фурна на 200 градуса 20 минути, като поставите формичките върху предварително загрети плоски тави.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти