Тарталети за всеки вкус

Красиво предястие

3 от общо 2 гласа
120 мин.
Необходими продукти

250 г брашно
150 г краве масло
1 яйце
сол на вкус
за яйчения крем:
150 мл животинска сметана
150 мл прясно мляко
3 жълтъка
1 яйце
1 щипка индийско орехче
сол на вкус
за плънката със сирене и домати:
200 г сирене „Фета“
4 стръка пресен лук
3 домата сорт „Рома“ (обелени)
сол на вкус
за плънката с пушена риба:
200 г пушена пъстърва
1/4 връзка естрагон
1 филийка ръжен хляб
кората от 1 лимон
за плънката с грах и бекон:
200 г пушен бекон (на ленти)
200 г замразен грах
20 г краве масло
1/2 глава лук
сол на вкус

В рецептата са посочени продукти за 6 тарталети с една плънка по избор.

Маслото се нарязва на кубчета и се претрива с пръсти с брашното и солта. 

Щом се получат трохи, се прибавя яйцето и се разбърква добре. Тестото се увива в прозрачно фолио и се прибира в хладилник за 30 минути. 

След това се разточва върху набрашнен плот и с него се покриват дъното и стените на 6 форми за тарталети. 

Покриват се с хартия за печене и се наръсват с морска сол – за тежест. 

Основите се пекат 10 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор. След това хартията със солта се маха и се допичат за още 5 минути. 

Доматите за първата плънка се почистват от семките, посоляват се и се оставят да се отцедят, за да излезе част от водата им. Подсушават се. 

Пресният лук се наситнява, а сиренето се нарязва на дребни кубчета. 

Пушената риба за втората плънка се накъсва, естрагонът се наситнява, черният хляб се нарязва на малки кубчета, а кората на лимона се настъргва. Смесват се и се разбъркват. 

Беконът за третата плънка се запържва в тиган, до златисто. 

Изважда се и се навива на розички, които се режат на две, за да не са много високи. 

В същия съд се загрява маслото и се запържва наситненият лук. 

Щом омекне, се добавя грахът, размразен на стайна температура и също се запържва, посолява се и се охлажда леко. 

Млякото, сметаната, жълтъците и цялото яйце за крема се разбиват. Овкусяват се с настъргано индийско орехче и сол. 

В готовите тестени основи се слага от желаната плънка и се налива от яйчния крем.

Пекат се в загрята на 190 градуса фурна с вентилатор до готовност – 15 минути. 

Охлаждат се, изваждат се от формите и се поднасят.

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти