Табуле с нар и магданоз

Екзотична, вкусна и полезна

4 от общо 1 гласа
30 мин.
Необходими продукти

250 г арабски кускус
1 с.л. масло
1 скилидка чесън
2 домата
1 чорков
½ жълта чушка
2 стръка пресен лук
80 г зърна нар
6 с.л. зехтин
1 органичен лимон
50 г магданоз
щипка сол

Табулето е екзотична салата от арабската кухня, която съдържа много витамини и е изключително свежа, подходяща за похапване през цялата година и лесна за приготвяне.

Невероятната комбинация на арабски кускус с магданоз, чесън и нар в тази рецепта на 24 kitchen със сигурност е перфектното предястие, идеално както за зимата, така и за по-топлите месеци.

Начин на приготвяне:

1. Сипете кускуса в стъклена купа и добавете маслото. Залейте с 300 мл вряла вода – водата трябва да е 1 см над кускуса. Покрийте с прозрачно фолио и оставете настрани за 10 минути.

2. Нарежете на ситно скилидката чесън и пресния лук и ги сложете в голяма купа. Настържете моркова, нарежете чушката на малки кубчета, както и доматите, като предварително отстранете семките им. Нарежете магданоза заедно със стъблата му на ситно. Сложете всичко в купата и добавете зърната нар. Овкусете с фино настърганата кора на лимона и сока му, 6 с.л. зехтин и сол. Разбъркайте много добре с ръце.

3. Отстранете фолиото от купата с кускуса и го разрохкайте с вилица. Добавете кускуса в купата със зеленчуците и разбъркайте добре.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти