Свежи шишчета с риба

С вкус на лято

5 от общо 1 гласа
60 мин.
Необходими продукти

800 г филе от сьомга (без кожа)
2 лимона
2 лайма
50 мл зехтин
сол и черен пипер на вкус
за зеления сос:
1 връзка босилек
1/2 глава червен лук
20 г каперси
1 скилидка чесън
1 щипка кайенски пипер
1/2 лимон
100 мл студено пресован зехтин
сол на вкус 

Начин на приготвяне:

Сьомгата се реже на кубчета, а цитрусите – на тънки кръгчета. 

Нанизват се на шишчета и се овкусяват със сол, черен пипер и зехтин. 

Пекат се на оребрена плоча от всички страни, докато рибата стане готова. 

В блендер се смесват листенцата босилек, накълцаните лук и чесън, каперсите, кайенският пипер, лимоновият сок, зехтинът и сол на вкус. Смила се добре. 

Шишчетата се сервират със соса и гарнитура по избор.

Вижте още:

Шаран с подлучен гъбен сос

Най-добрата риба за зимата

Яжте риба – редовно и отговорно

Съвети за пазаруване на риба

Как се пържи дребна риба

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти