Солени профитероли

С плънка от козе сирене и орехи

1 от общо 1 гласа
Необходими продукти

За хрупкавата коричка:

175 г меко масло

36 г пудра захар

36 г настърган пармезан

1.5 г сол

103 г брашно

102 г царевично брашно

За пареното тесто:

125 г пълномаслено прясно мляко

125 г вода

110 г масло

3 г захар

2 г сол

140 г пресято брашно

220 г яйца

За плънката:

200 г меко козе сирене

50 г орехи

сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

За коричката смесете мекото масло, пудрата захар, пармезана и солта в купата на миксера. Разбийте с широката бъркалка, докато сместа не стане хомогенна. Смесете в купа пшеничното и царевичното брашно, а после добавете на 2-3 пъти сухите съставки към сместа с маслото. Разбъркайте само колкото съставките да се съединят. 

Поставете тестото между два листа хартия за печене и го изтънете с точилка до 2-3 мм. След това изрежете от него дискове с помощта на ринг. Подредете ги в тава или поднос и ги оставете настрана.

За пареното тесто в средно голяма тенджера кипнете млякото, водата, маслото, захарта и солта. След това дръпнете от огъня. 

Добавете наведнъж пресятото брашно в течната смес и започнете веднага интензивно да бъркате с телена бъркалка, докато брашното се поеме напълно. 

Върнете съда на котлона, оставете тестото да се готви около минута, като бъркате с шпатула. Трябва да стане по-сухо. 

Прехвърлете го в купата на миксера, сложете широката бъркалка за тесто и го оставете малко да поизстине. Разбийте леко яйцата и ги дръжте наблизо. Бъркайте тестото на средна скорост около 30 секунди, после намалете скоростта до най-ниската и започнете да добавяте яйцата. 

Щом сместа стане хомогенна, спрете миксера и свалете бъркалката, оберете тестото от стените на купата и прекарайте бъркалката през тестото. Ако сте постигнали нужната консистенция, щом извадите бъркалката от тестото, то ще провисне от нея във формата на латинското V. 

Загрейте фурната на 200 градуса. Прехвърлете тестото в сладкарски пош и поставете кръглия накрайник 1A. Застелете тава с хартия за печене. Оформете топчета от тестото в тавата, поставете отгоре хрупкавите дискове. Печете 12-15 минути, а после намалете температурата на 160 градуса и печете още 12-15 минути, без да отваряте фурната. 

За плънката от козе сирене в купа намачкайте сиренето, подправете със сол и пипер на вкус. Накълцайте орехите на едро и ги прибавете към сиренето. Напълнете еклерите и сервирайте

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти