шунка - 4 филийки
крема сирене - 1/2 пакетче
майонеза - 5 с.л.
кисели краставички - 7 бр.
копър - 5 стръка
зелена салата за украса
маслини за украса - 7-8 бр.
Шункови пънчета обичат всички. Това е една бърза и лесна рецепта от Mate Kitchen за вкусно предястие или за следобедно хапване. Пънчетата са много подходящи за посрещане на гости или като част от празнично меню.
Начин на приготвяне:
1. Смесете сиренето с майонезата. Добавете нарязаните или настъргани кисели краставички и нарязания копър.
2. Вземете парче шунка. Сложете в него 2 лъжици от сместа и внимателно завийте на руло.
3. Нарежете рулото по диагонал и подредете готовите шункови пънчета изправени в подходящо плато.
4. Украсете ястието с накъсани листа от маруля и маслини. Поднесете с няколко цели кисели краставички или солени бисквити.
Това ястие е подходящо за хора, страдащи от диабет, както и за деца. Одобрено от д-р Райна Стоянова, специализант по ендокринология и болести на обмяната.
Внимание: Съдържа майонеза и крема сирене, които могат да предизвикат алергични реакции.