Салата с варени яйца и колбас

За да изразходите останалите продукти след Великден

5 от общо 1 гласа
30 мин.
Необходими продукти

яйца сварени - 8 бр.

кисели краставички - 8-10 бр.

шпек или друг колбас - 200 гр

майонеза - 200 гр

зелен лук - 1 връзка

пресен чесън - 1 стрък

горчица - 1 с.л.

копър на вкус

магданоз на вкус

сол на вкус

черен пипер на вкус

Салата с варени яйца е спасението на всяка домакиня в дните след Великден - защото веселата битка с яйца приключва, но количествата остават и трябва да бъдат използвани разумно, отбелязват от Mate Kitchen. Яйцата са безценна храна, а освен всичко друго е и кощунство да отиват на боклука – веднъж заради похарчените за тях пари и втори път, заради вложените в боядисването им усилия.

Обичайно ги слагаме в зелената салата, но Mate Kitchen разнообрява с рецепта, в която има и колбас, зелен лук и чесън, кисели краставички и свежи подправки. Всички вкусове са обединени от майонеза. Може да направите домашна, а може и да си купите готова – изборът е изцяло ваш. Ако смятате, че ще бъде твърде тежко, особено предвид цялото великденско изобилие на масата, може да смесите равни части майонеза и цедено кисело мляко или пък заквасена сметана. Или напълно да замените майонезата с тях. Млечният вкус се съчетава добре и с пролетните зелении, и с варените яйца.

Показаната от Mate Kitchen салата е с шпек, но тъй като рецептата влиза в категорията за готвене с остатъци, преспокойно може да ползвате какъвто колбас имате в хладилника. Разбира се, можете да си направите свежата салата с варени яйца по всяко друго време, не само около Великден. От нея става чудесно мезе, а ако я предложите с крекери или препечен хляб, човек може и да се нахрани с нея.

Начин на приготвяне:

1. Сварете яйцата (за около 7-9 минути), обелете ги и ги нарежете на кубчета.

2. Сложете нарязаните яйца в купа и към тях прибавете нарязаните кисели краставички, салама, лука, майонезата, горчицата и всички подправки.

3. Разбъркайте добре и оставете салатата в хладилника за 1 час, след което сервирайте.

Внимание: Съдържа яйца, горчица и майонеза, които могат да предизвикат алергични реакции.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти