Салата с пиле, бекон и авокадо

Засищаща и здравословна

5 от общо 1 гласа
10 мин.
Необходими продукти

За дресинга:

300 мл кисело мляко

1/2 лимон, сок

1 с.л. нарязан естрагон

2 стръка пресен лук

1 с.л. дижонска горчица

1 ч.л. захар

2 ч.л. бял винен оцет

сол и черен пипер

За салатата:

1 цяло печено пиле

6 резена пушен бекон

2 зелени салати "Бейби джем"

50 г рукола

2 бр. авокадо

25 г печени тиквени семки

сол и черен пипер

Начин на приготвяне:

1. В голяма купа сипете киселото мляко, горчицата, захарта, оцета и лимоновия сок. Овкусете със сол и черен пипер и разбъркайте добре. Добавете нарязаните на ситно листа естрагон и тънки стръкчета пресен лук. Разбъркайте.

2. Отстранете кожата от бялото месо на пилето и го нарежете на едри кубчета. Добавете при сместа с кисело мляко и разбъркайте добре. Поставете в хладилник поне за 2 часа.

3. Нарежете бекона на ленти и ги запържете в загрят тиган до хрупкавост. Извадете върху кухненска хартия. След като изстине нарежете на малки парченца.

4. Разрежете авокадото на две половини, отстранете костилката и с помощта на лъжица извадете месото. Нарежете на резени и ги поръсете с лимонов сок, за да не потъмнеят.

5. На дъното на голяма чиния подредете листа зелена салата. Във всяко листо поставете малко рукола. Сипете във всяко листо по 1 пълна с.л. от салатата с пиле. Върху салатата подредете по 1-2 резена авокадо. Поръсете с хрупкав бекон и тиквени семки.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти