Салата с печена на скара краставица, халуми и нахут

Свежа и засищаща

5 от общо 1 гласа
60 мин.
Необходими продукти

3 краставици

2 ч.л. едра морска сол

3 с.л. олио

сок от 1 лайм

1 ч.л. едър лют червен пипер

1 опаковка сирене Халуми

1 консерва нахут

3 с.л. зехтин

1/4 ч.л. смлян кимион

1/2 ч.л. кайенски пипер

1/2 ч.л. сушени провансалски подправки

1/4 връзка кориандър

1/4 връзка магданоз

3 мариновани люти чорбаджийски чушки

2 лайма

Начин на приготвяне:

1. Обелете краставиците и ги разрежете на две по дължина. Поставете ги легнали в тавичка и ги поръсете с едра морска сол. Оставете настрани  за 1 час. След това подсушете добре краставиците.

2. Поръсете краставиците с олио и ги поставете върху силно загрята скара, с разрязаната страна надолу и печете 3-4 минути. След това ги обърнете и печете още 2 минути.

3. Прецедете нахута и го сложете в купа. Добавете зехтина и подправките и разбъркайте. Пресипете нахута в плоска тавичка, увита в алуминиево фолио и го разпределете на един слой. Печете под скарата за 30-40 минути, до хрупкавост.

4. Нарежете сиренето халуми на филийки и ги поръсете с олио. Запечете сиренето от двете страни върху скарата.

5. Нарежете на големи парчета печената краставица и я сложете в голяма купа. Накъсайте печеното сирене халуми и добавете печения нахут. Добавете нарязаните люти мариновани чушки и нарязаните кориандър и магданоз. Овкусете със сол, лимонов сок и зехтин. Разбъркайте добре. Поднесете салатата с резени лайм.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти