Салата с хрупкаво телешко и манго

Нестандартно и свежо предястие

0 от общо 0 гласа
15 мин.
Необходими продукти

1 с.л. олио

225 г телешки стек от контрафиле

3 с.л. сладък чили сос

1 лайм, сок

1 краставица

2 моркова

280 г манго

2 бейби марули

шепа листа кориандър

2-3 стръка мента

сол и черен пипер

Начин на приготвяне:

1. Изрежете излишната мазнина от пържолата. Поръсете я обилно със сол и черен пипер от едната страна.

2. Загрейте олиото до пушек в грил-тиган и поставете пържолата с овкусената страна надолу. Поръсете сол и черен пипер. Печете по 1-2 минути от всяка страна или докато се образуват дълбоки златистокафяви резки от тигана. Извадете в чиния и оставете да почине.

3. В купа сипете чили соса и изстискайте сока на лайма. Разбъркайте много добре.

4. Обелете краставицата и моркова. С помощта на белачка за зеленчуци нарежете на тънки ленти моркова и краставицата. Сложете ги в купата с чили соса. Добавете нарязаното на парченца манго и листата бейби маруля. Добавете листата кориандър и мента. Разбъркайте добре.

5. Разпределете салатата в две големи чинии. Нарежете месото на тънки ленти и ги подредете върху зеленчуците.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти